Ideální kombinace tří druhů kávových zrn, které jsou smíchány v poměru 70:30 arabika:robustě. Arabika zajišťuje v kávové směsi jemnost, robusta dodává kávě sílu a velké množství kofeinu. Ve směsi se nachází brazilská zrnková káva a také 100% arabica z Guatemaly. Robusta je z Indie. Je to naše káva, kterou můžete ochutnat přímo na naší kavárně.
Chuť kávy | Jemně hořká |
Tón kávy | Oříšky, tmavá čokoláda |
Pražení | Tmavé |
Poměr |
70/30 |
Množství kofeinu |
6/6 |
Tohle je Álvaro Manuel Arango se svými vnoučaty při obdělávání plantáže v Brazílii. Odebíráme od nich Arabiku do našeho kávového blendu DeeBee.
Manuel je pěstitelem kávovníků již více než 50 let. Obdělává plantáž o rozloze více než 15 hektarů pouze se svou manželkou Martou a se svými dvěma syny.
Manuel a jeho věrný oslík Oscar při obdělávání plantáže.Celá rodina Arango se vysoce zaměřuje na ekologický způsob života. K pěstování svých kávovníků nepoužívá žádné chemikálie a veškeré hnojivo je jen koncertovaný dobytčí hnůj. To sebou nese nižší úrodu a nižší zisky, ale na tom jim příliš nezáleží. Vědí, že tento udržitelný přístup jim zajistí dlouhodobě udržitelný způsob pěstování kávy.
Dle Manuelových slov je velice zajímavé, že v jednotlivých letech mají nižší produkci než jiní farmáři, ale za to nejsou obětmi výkyvů počasí, když přijdou velká sucha nebo nemoci kávovníků. V takovém období, kdy ostatní nemají téměř žádnou úrodu, tak Arangovi změny nezaznamenávají.
Když jsme se zeptali, proč jeho úroda netrpí výkyvy, odůvodňoval to právě ekologickým přístupem k pěstování. Kvůli chemikáliím, které používají ostatní farmáři, se stávají jejich rostliny méně rezistentní na nečekané události. Z tohoto důvodu Arangovy plantáže lépe snáší všechny nepříznivé vlivy, které neustále přicházejí a zase odcházejí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.