Mátové a slané kešu jsou čerstvě, ručně a na sucho (bez oleje) pražené. Vhodné na jakékoliv denní či noční mlsání. Máta se dokonale hodí do chuťové symbiózy s kešu. V netradičních chutích si libujeme a ladíme je k dokonalosti, přece jen běžné kešu kde kdo zná tak proč nezkusit něco nového?
Chuť | Slaná |
Hmotnost | 150 g |
Složení | 100% kešu, cibule mletá, česnek mletý, máta mletá, sůl |
Kešu jsou plody stromu ledvinovníku západního, který dorůstá výšky až 15 metrů. Stromy vytvářejí kešu jablka se semínky, kterými jsou právě oříšky kešu.
Naše Kešu oříšky pražené v Česku, odebíráme od pěstitelů z celé Brazílie. Právě Brazílie je původní domovinou stromů ledvinovníku, který během 16. století rozšířili portugalští mořeplavci do Mosambiku a Indie.
Naše Kešu patří mezi extratřídu kešu a je jedním z nejdražších dostupných ořechů. Má to své opodstatnění, jelikož větší a chutnější kešu nikde jinde nekoupíte. Navíc jsou některé naše kešu vyladěné směsí koření, která z něj dělá výbornou pochoutku nejen ke kávě.
Mandle je název plodu stromu mandloně obecné. Je příbuzná s meruňkami, a dokonce se dá pěstovat i v Česku. Největší sady u nás se nachází na jižní Moravě na Hustopečsku.
Naše Mandle však z Česka nejsou, pochází z Řecka. Mandle jsou pěstovány na ostrově Chios a zrovna tady je pěstována odrůda s největšími mandlemi na světě.
Na fotce je Belós Zotico, majitel a farmář sadu, odkud odebíráme naše extra velké a nezvykle chutné mandle. Specializuje se na šlechtění mandloně obecné a prodej sazenic do celého světa. Dle něho je největší kumšt roubování, kdy je zásadní výběr kořenového nosiče a plodící části. Vhodná kombinace zajistí odolný strom s vysokou výnosností.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.