Filtrovaná káva a její příprava
V tomto článku vám vysvětlíme dva typy přípravy filtrované kávy. Prvním je starší a tradičnější způsob přípravy, druhý je naopak moderní, mnohem jednodušší a kvalitnější.
Tradiční způsob přípravy
Filtr "posaďte" na šálek nebo konvičku a vložte do něj filtrační papír. Nasypte požadované množství středně hrubě mleté kávy. Kávu navlhčete vodou o teplotě asi 90°C (vodu nechte po varu asi 1,5 minuty chladnout v otevřené konvici) a nechte ji 20 vteřin rozpařit. Poté dolijte vodou až po okraj filtru a počkejte, až veškerá tekutina prokape do šálku. Jednoduché, že?
Moderní způsob přípravy
Zkuste Kávu do kapsy. Naše šikovné kávové filtry, které jsou již naplněné namletou čerstvou kávou z těch nejlepších světových pražíren, vás okouzlí svou jednoduchou přípravou a dokonalou chutí. Jestli jste doma, v práci či na cestách, stačí vytáhnout šikovný pytlík a připravit si dokonalou kávu do 2 minut. Postačí vám jen hrnek a horká voda.